Klaff

Mekaniska klaffa

De finns två typer av konstgjorda klaffar, mekaniska och biologiska. Den kirurg som skall genomföra operationen kommer givetvis att diskutera valet av hjärtklaff med dig.

På den mekaniska klaffen sitter en metallring runt en eller två metallskivor, av kondenserat kol, som öppnar och stänger sig när blodet strömmar igenom. Skivan hjälper till att reglera blodflödet på ungefär samma sätt som naturliga hjärtklaffar.


Det finns för- och nackdelar med samtliga klaffalternativ. Fördelen med den mekaniska protesen är att den håller livet ut. Nackdelen är att man måste äta blodtunnande medicin resten av livet.

En allvarlig olyckshändelse, som till exempel en trafikolycka, kan få förödande konsekvenser för en person som äter blodtunnande medicin. För att undvika att dessa patienter förblöder vid olyckor bär de speciella id-brickor i sina plånböcker eller runt halsen. Av samma anledning rekommenderar man gärna inte heller den mekaniska klaffen till fertila kvinnor. Ytterligare en nackdel är att klaffen också kan ge upphov till ett klickande ljud, men upplevelsen av dessa ljud brukar minska med tiden.

Advantage hjärtklaff

Hall Easy-Fit klaff

Medtronic Hall klaff



Detta alternativ kommer bli mitt om det är ett måste med denna operation.
En kalv eller grisklaff håller bara 15-20år och känner att jag vill nog ha något som är längre hållbart och vill leva många mer år :).

Kommentarer
Postat av: Johanna - www.johannajagendal.se

Svar: Tusen tack! Javisst, du får jättegärna lägga upp en länk till mig på din blogg.



Ha det superbra!

Kram Johanna

2010-05-04 @ 16:51:28
URL: http://www.johannajagendal.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0